Riktlinjer coronavirus


01 MAR 2022 21:11

Merparten av restriktionerna i samhället har nu hävts och golfen kan i stort återgå till det normala. Här hittar du råd och riktlinjer för golfverksamhet under coronapandemin.

  • Uppdaterad: 16 APR 2022 22:27

Merparten av restriktionerna har tagits bort

Pandemin är inte över. Vi måste fortsatt vara ansvarsfulla och hålla oss hemma vid symptom på Covid-19. Men sedan 9 februari 2022 har myndigheterna hävt merparten av de restriktioner som påverkat samhället, idrotten och golfen. Bland annat är det inte längre några deltagartak för offentliga tillställningar, allmänna eller privata sammankomster, inga restriktioner för serveringsställen gällande avstånd och storlek på sällskap och inga specifika råd riktade till föreningslivet. När det gäller idrottstävlingar är det inte längre några begränsningar vad gäller deltagarantal, maxantal i publik, krav på vaccinationsbevis eller att hålla avstånd.

Det här gäller för golfen från 9 februari

De slopade rekommendationerna innebär att golfverksamheten kan återgå till det normala: ✓ Tidigare restriktioner, rekommendationer och råd kring sällskapsspel, träning, tävling, årsmöten, sammankomster, restaurangverksamhet, publikbegränsningar med mera tas bort. ✓ Golf spelas enligt ordinarie Regler för golfspel och tävlingar ska anordnas enligt ordinarie villkor i Spel- och tävlingshandboken. Ladda ner den här ➤  Fortsätt dock gärna att: ✓ Informera personal, medlemmar och andra besökare att följa de allmänna råden om att stanna hemma vid symptom på Covid-19, samt att ovaccinerade vuxna ska undvika trängsel. ✓ Vara uppmärksam på eventuella uppdateringar från myndigheterna, om smittspridningen ökar och restriktionerna åter behöver skärpas.Läs mer hos Regeringen 
Läs mer hos Folkhälsomyndigheten
Läs mer hos Riksidrottsförbundet